Kosten & vergoedingen.

De beste oplossing voor uw klacht is een betaalbare oplossing. Om ervoor te zorgen dat onze hulpmiddelen betaalbaar blijven en daarmee beschikbaar zijn voor iedereen, werken wij nauw samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Afspraken met alle zorgverzekeraars.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. De basisvergoeding voor alle hulpmiddelen declareren wij rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U hoeft hier niets voor te doen. Wij hebben alleen de verwijsbrief van uw arts en uw verzekeringspas nodig.

Of uw hulpmiddel wordt vergoed en voor welk bedrag, hangt af van uw zorgverzekeraar en uw zorgpolis. Onze hulpmiddelen worden alleen vergoed vanuit de basisverzekering wanneer u hiervoor een medische indicatie heeft.

Eigen risico.

Ook al wordt een hulpmiddel door de zorgverzekeraar vergoed, het kan zijn dat de kosten ten laste komen van uw eigen risico. Het eigen risico is een wettelijk bepaald jaarbedrag dat voor iedereen gelijk is. Voor 2019 bedraagt uw totale eigen risico net als in 2018  € 385. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Bij sommige verzekeraars mag u uw eigen risico in termijnen betalen. Of u uw eigen risico ook in termijnen mag betalen, kunt u het beste navragen bij uw zorgverzekeraar.

Eigen bijdrage.

Voor sommige hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen, geldt behalve het eigen risico ook een eigen bijdrage. Dit bedrag betaalt u zelf. De overheid bepaalt voor welke hulpmiddelen een eigen bijdrage geldt, en hoe hoog de bijdrage is. Dit kan voor hulpmiddelen uit de basisverzekering én uit de aanvullende verzekering zijn.

Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering, waarbij de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Wilt u weten hoe het voor u persoonlijk zit? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Of bekijk het vergoedingenoverzicht van uw zorgverzekeraar via de vergoedingenwijzer hieronder.

Meer weten over vergoedingen.

Lees meer over de vergoeding van:
Prothesen en orthesen
Redressiehelm
Schoenen
Steunzolen
Steunkousen

De informatie over vergoedingen is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg altijd uw eigen zorgverzekeraar voor de exacte vergoedingen.

Maya
Yvette
Bart
Michelle

Snel naar

Contact

  • Adresgegevens Tuinstraat 2
    5144 NT Waalwijk